11 juni 2023
11:00

Huddinge IF UTV Sva

Referat: Vendelsö IK Vit - Huddinge IF UTV Sva

Efter förra veckans bragdmatch bar det denna vecka av mot Haningevallen för att möta Vendelsö IK. Hemmalaget ställde upp med ett mycket starkt lag där 9 av 15 spelare i normala fall spelar i div 1. Matchen inleds med ett spel där båda lagen har farliga målchanser. Vi har bland annat ett ypperligt friläge där Farouk tveksamt bedöms vara offside, men det är naturligtvis svårt att alltid se när det är 1-domarsystem. Vendelsö tar ledningen i den 14:e matchminuten på ett välplacerat skott bakom vår målvakt för dagen Liam. Vi arbetar hårt och får utdelning två gånger om innan halvtidsvilan. Först blir Elyas frispelad av Amadeus vid kvitteringen till 1-1 i den 34:e minuten och sedan prickskjuter Farouk in 2-1 via ribban i den 39:e minuten. Vi leder matchen i halvtid. Andra halvlek inleder hemmalaget med extremt hög press. De får utdelning i den 48:e min när vi olyckligen gör ett individuellt misstag vilket lätt händer när vi får lite tid att fatta beslut. Vi återtar dock ledningen då Peter snyggt skjuter en frispark direkt i mål i den 56:e minuten. Det är andra matchen i rad han gör ett frisparksmål. Hemmalagets extremt höga press öppnar upp för kontringar. Vi är väldigt nära att utöka vår ledning men målramen och målvakten räddar hemmalaget när vi har en trippelchans. Därefter får hemmalaget rejält med vind i seglen. De kvitterar till 3-3 i den 66:e minuten, tar ledningen två minuter senare, utökar ledningen i den 75:e och avgör matchen i den 79:e minuten. Vi får ett tröstmål på tilläggstid då Peter påpassligt gör sitt andra mål för dagen efter en frisparksretur. På det stora hela gör vi en gedigen insats som vi kan vara stolta över. Ett par förbättringspunkter är att försöka att minimera individuella misstag genom att snabbt ta rätt beslut, ge vissa motståndare mindre tid att ta avslut och att vara mera alerta vid defensiva hörnor. På plussidan kan man göra listan lång men jag ska nämna några punkter från dagens match. Vi använder idag vår fjärde målvakt för säsongen och han gör många fina räddningar och slänger sig akrobatiskt efter bollen. Vår backlinje släpper idag inte till några mål där spelare kommer fria på djupet utan våra backar är väldigt följsamma i det defensiva arbetet. Offensivt så blir våra backar och mittfältare bättre och bättre på att hitta uppspel vilken är grunden för vår starka offensiv. Våra mittfältare och anfallare ska också hyllas att trots att vi möter kvalificerat motstånd så skapar vi många målchanser och dessutom gör vi många mål. Idag räckte det dock inte riktigt hela vägen.

Slutställning: Vendelsö IK - Huddinge IF 6-4